Arboretum kahvila. Kahvila Arboretum 2019-11-21

Arboretum Mustila

arboretum kahvila

Museo avattiin kes√§kuussa 2011 ja n√§yttely√§ on laajennettu vuosittain uudella materiaalilla. Puisto on toki yh√§ avoinna. Toimisto avoinna arkisin Arboretumin toimisto on avoinna kes√§ll√§ arkisin klo 8‚ÄĒ16. Siell√§ n√§kyv√§t my√∂s teemaretket, esitelm√§tilaisuudet ja muu matkailijoille suunnattu toiminta. Puistokahvila on suljettu talvikaudella 1.

Next

Arboretum Mustila

arboretum kahvila

Puistokahvilassa ja toimistolla voi tietenkin asioida ilman p√§√§symaksua! Opastuksen kesto on normaalisti 1‚ÄĒ1,5h; pidemm√§t opastukset sopimuksen mukaan. Kartanorakennus on yritysk√§yt√∂ss√§, ja sit√§ voi vuokrata juhlatiloiksi. Hatanp√§√§n sairaala on aivan puiston l√§heisyydess√§. Tigerstedtin perustamassa arboretumissa on koeviljelty koti- ja ulkomaisten puulajien kest√§vi√§ alkuperi√§ laajoissa tutkimusmetsik√∂iss√§ ja ainutlaatuisessa mets√§puutarhassa. Kartanon alue k√§sitti silloin nykyiset Hatanp√§√§n, , , , , , , , ja kaupunginosat.

Next

Arboretum Mustila

arboretum kahvila

Romaanin tapahtumat sijoittuivat toukokuulle 1245 jolloin vietettiin vuotuista uhrijuhlaa. Opastuksen sisältö ja kesto voidaan sopia ryhmän toiveiden mukaan. Poikkeavat aukioloajat: helatorstaina klo 10. Hatanpään arboretumissa voi tutustua puihin, pensaisiin, perennoihin, yksivuotisiin kesäkukkiin sekä maustekasveihin. Elimäellä sijaitseva Arboretum Mustila on Suomen vanhin ja suurin arboretum eli puulajipuisto. Kahvilatuotteiden lisäksi valikoimassa on laadukkaita lahja- ja sisustustuotteita.

Next

Hatanpään kartano

arboretum kahvila

Viimeinen Idman-sukuun kuulunut kartanon omistaja oli Karl Gustafin poika Fredrik Leonard Idman 1870‚ÄĒ1922 joka oli valmistunut 1893. Toinen l√∂ytyy l√§hemp√§√§ rantaa ruusutarhan vierest√§ ja toinen kartanorakennuksesta. Alueen pys√§k√∂intipaikoista l√∂ytyy tietoa alla olevasta kartasta. Vapaamuurarin hauta on Tampereen vanhin julkinen muistomerkki. Juvenes-Yhti√∂t Oy suoritti sis√§tiloissa ehostust√∂it√§ elo-lokakuussa 2017 ja tilat avattiin uudelleen vuokrausk√§ytt√∂√∂n 5. Hatanp√§√§n arboretumiin p√§√§see busseilla numero 11, 21, 32 ja 33. Omatoimista tutustumista varten satoja eri kasveja on merkitty nimikyltein.

Next

Palvelut

arboretum kahvila

Bussista kannattaa jäädä pois Hatanpään sairaalan pysäkillä. Sivuillamme on jatkossa tietoa tuotteistamme ja tarjonnastamme. Talvikaudella ja kahvilan aukioloaikojen ulkopuolella pääsymaksun voi maksaa käteisellä joko Arboretumin toimistolla tai Puistokahvilan oven luukusta. Tällöin vierailusta on hyvä sopia etukäteen. Päärakennukseen vuonna 1994 muuttanut toimi kartanossa vuoteen 2006 asti, minkä jälkeen museon toiminta oli keskeytettynä. Museo tallinvintti Arboretumin ja Mustilan tilan historiasta kertova näyttely sijaitsee arboretumin parkkipaikan vieressä tallin vintillä. Ahlman harjoitti tilalla perinteistä maanviljelyä.

Next

Kahvila Arboretum

arboretum kahvila

Hatanpään kartano oli nykyisen kaupungin alueella rannalla. Koko 1 459 hehtaarin laajuinen Hatanpään kartano myytiin seuraavana vuonna 2,5 miljoonalla markalla Tampereen kaupungille. Hatanpään arboretum sijaitsee noin kolme kilometriä etelään Tampereen keskustasta Hatanpään niemellä, Pyhäjärven rannalla. Puistokahvila on suljettu ja avautuu uudelleen toukokuun alussa. Kahvila Arboretum - etusivu Tervetuloa Kahvila Arboretumin sivuille! Lisäksi kahvilasta voi ostaa makeisia, jäätelöä ja virvoitusjuomia. Lefrenin kuoleman jälkeen kartanon osti vuonna 1835 ja ritari , ja kartano pysyi hallinnassa vuoteen 1913 saakka. Boije myikin Tammerkosken kartanon kruunulle 1777 tulevan kaupungin alueeksi.

Next

Hatanpään kartano

arboretum kahvila

Kilpailun kuvista rakennetaan kesän 2020 näyttely Arboretumin uuteen Metsägalleriaan. Arboretum on avoinna vuoden jokaisena päivänä Kesäkaudella 1. Kahvilan yläkerta on mahdollista varata esimerkiksi kokous- tai luentotilaksi tai juhlatilaisuutta varten. Hatanpään niemellä, varsinaisen kartanopuiston vieressä, on 1970-luvulta lähtien ollut myös , puulajipuisto ja ruusutarha. Boije perusti kartanon ympärille englantilaistyylisen puiston, jota hoiti jopa 30 puutarharenkiä. Arboretum myös myy kylmänkestävien puiden ja pensaiden siemeniä ja pikkutaimia. Valokuvakilpailu järjestetään yhteistyössä Kouvolan Kameraseuran kanssa.

Next

Palvelut

arboretum kahvila

Vuodesta 1902 lähtien valtioneuvos A. Opastuksen yhteyteen voi tilata kahvituksen tai aterian. Boije oli ollut mukana kaupungin perustamista suunnitelleessa komiteassa ja suositellut tällöin kaupungin perustamista omistamansa maille. Kilpailun sarjat sekä linkit latausalustoille Google Photos -palvelussa : 1. Boije perusti läheiseen kylään kehruukoulun vuonna 1757 kehruutaidon edistämiseksi. Arboretum Mustila on saanut ylleen kevyen silauksen lunta lämpötilan laskettua pakkasen puolelle. Taimimyynti Arboretum Mustilan oma pikkutaimimyynti tapahtuu puistokahvilasta.

Next