Eu godkjenning pris. Ta EU 2019-11-21

Pris på EU

eu godkjenning pris

Det er på høyt tid. For en grundigere sjekk av bilen bør du velge vår. Det er du som er ansvarlig for at bilen er i forskriftsmessig stand, uansett. Joda, styring, bremser, sikkerhet m. Litt undrende er vi til at Vegdirektoratet i sin oppsummering skriver at kontrollen ikke vil kreve spesiell kunnskap.

Next

Periodisk kjøretøykontroll for elbiler

eu godkjenning pris

Endringen trer i kraft 08. Når skal kjøretøyet mitt kontrolleres? Men den nye kontrollista skal derfor i hovedsak innføres allerede kommende årsskifte, det vil si fra 1. Kontrollfristen bestemmes av dato for førstegangsregistrering og siste godkjente kontroll. Den gamle 6 måneders perioden - 4 måneder før og 2 måneder etter bilens datofrist - forsvinner under det nye regelverket. Eksempler på mangler med merknad 1 er at det ikke er refleksvest eller varseltrekant i bilen. Dette øker kostnadene for alle kontrollorgan. Bestill den tiden du ønsker hos det valgte bilverkstedet Valgt verksted viser en oversikt over ledige tider og du velger i fred og ro den tiden som passer best for deg og ditt billiv.

Next

Pris på EU

eu godkjenning pris

Sammenlign mellom 1000 verksteder, og velg det verkstedet som passer deg best I utvalget av verksteder som vises ser du informasjon om beliggenhet, neste bestillingsbare tid, fast pris og gjennomsnittlig vurdering. Hva betyr endringene for deg? En kontrollert bil betyr nemlig ikke at du slipper unna kontroller langs veien. Nå skal vi elbilister få egne kontrollpunkt. Initiativet kom fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap som konsekvens av bekymringer etter noen elbilbranner i 2010-11. Men vi antar at kontrollørene vil bruke et fornuftig skjønn — og sikkert søke gode råd og hjelp fra de kompetente elbilistene vi har så mange av i landet. Ved godkjenning vil bilen være godkjent 2 år fra kontrolldatoen.

Next

Bestill time til EU

eu godkjenning pris

Prisøkningen på tjenesten skyldes bl. Framtidas skoleelever som skal lære seg kontroll, vedlikehold og reparasjon av biler — de må også trene seg på elbiler. Tores Auto er godt forberedt for det nye reglementet, og vi var tidlig ute med lovpålagt kursing av våre kontrollører. Endringene medfører det lovverket oppsummerer som ny kontrollrutine. Vi anbefaler at du er tidlig ute med timebestillingen. Denne erklæringen gjelder for Norsk elbilforening med tilhørende nettsider. Registerreimen er en av bilens aller viktigste komponenter.

Next

Pris på EU

eu godkjenning pris

Om man skulle være uheldig å være ute for trafikkuhell med en bil som er registrert på klippelisten vil man risikere sanksjoner fra myndighetene. Fristen er endelig, så beregn nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll. Det viser at Statens vegvesen nå — akkurat som oss — har blitt helt sikre på at elbiler framover vil utgjøre en bare større og større del av bilparken. Det er ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar. Hva er målet med endringene? Det kan hende at varslingen du får i appen Bil og henger ikke stemmer, selv om fristen som vises er riktig. Målet er bedre, likere og mer trafikksikre kontroller.

Next

Periodisk kjøretøykontroll for elbiler

eu godkjenning pris

Da må du få manglene rettet så snart som mulig, men det er ikke nødvendig å vise kjøretøyet på etterkontroll. Vegdirektoratet sier at de på et seinere tidspunkt vil vurdere å ha med et slikt kontrollpunkt. Som de påpeker, sterkstrøm inngår ikke i læreplanen for bilfagene. Hva skjer om jeg ikke forholder meg til fristen? Kompetanse I teorien kan visuell inspeksjon være kurante greier. Etter de nye reglene kan bileier selv bestemme når og hvor ofte bilen skal kontrolleres, så lenge den blir gjennomført innenfor intervallene. Men avgass- og støymålinger slipper vi enkelt unna.

Next

Periodisk kjøretøykontroll for elbiler

eu godkjenning pris

Alle frister gjelder godkjenning, ikke når kontrollen utføres. Alt i alt vil ikke du som bileier merke de store forskjellene, med unntak av økte kostnader for selve kontrollen. Vegdirektoratet uttaler at de seinere vil vurdere særskilte krav. Statens Vegvesen varsler registrert eier av bilen ca. Biler med en tillatt totalvekt under 3500 kilo skal kontrolleres første gang det fjerde kalenderåret etter at bilen ble registrert for første gang. Er det virkelig nødvendig å skifte registerreim, hvor ofte skal den i så fall byttes? Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende , men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne. Bilen vil automatisk registreres av myndighetene på den såkalte klippelisten, og blir avskiltet på stedet om man blir stoppet i kontroll.

Next

Periodisk kjøretøykontroll for elbiler

eu godkjenning pris

Det stilles krav om omfattende kursing og utdanning i tillegg til økte krav til utstyr som benyttes under kontrollen. Kjøretøyet risikerer å bli avskiltet dersom det ikke er godkjent innen fristen. Hvor lang tid har jeg på å reparere bilen min ved «ikke godkjent»? Biler som er godkjent til og med en dato etter det nye reglementet trer i kraft vil beholde denne datoen i en overgangsperiode. Nå skal det fra vår side tillegges at dette stort sett var elbiler det på en ikke helt vellykka måte var «fikla med». Om de nye elbilpunktene da blir med, eller om de kommer først ett år seinere, er foreløpig uavklart. Du kan på Statens vegvesens nettsider.

Next