Peuran liha. Hirvi ja peura, syksyn metsäiset herkut 2019-11-21

Peurasta saa maukasta, kun muistaa poistaa rasvan

peuran liha

Mausteiden määrät ovat arviotuja, itse en mittaile niitä tarkasti vaan heittelen fiilispohjalta joukkoon. Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Anonyymi kirjoitti: Peurakäristystä teen lappilaiseen tapaan. Näin me sen eilen teimme ja että oli hyvää. Kylkeen sopivat hyvin mustaherukka tai puolukka. Maantie turvallisuudessa ne ovat hengenvaarallisia. Tuo kermassa mikrossa kuullostas tosi eksoottiselta.

Next

Uunissa haudutettua peuraa:

peuran liha

Tarjoa peuranpaisti uuniperunoiden ja paahdettujen juuresten kera. Ehkä noissa on vähän vieraslisää : Meillä käristys oli aina poroa tai hirveä. Lue lisää Tuo peura on mulla vain poroa korvaavana lihana käristyksessä. Pyörittele kylmään veteen tai öljyyn kostutetuin käsin voipaperin päälle taikinasta jauhelihapihvejä. Klikkaa laajentaaksesi Ehkä nimi ei ole olennainen? Lisää pussiin myös pilkotut sipulit ja porkkanat. Lisää sipulilohkot ja valkosipulinkynnet sekä hieman vettä ja mausteet.

Next

Metsärannan Liha

peuran liha

Olen lapista koroisin ja lapsuudenkodissani syötiin lähinnä vain poroa ja hirveä. Verta ei tule käyttää siinä olevien bakteerien ja loistoukkien takia. Sivele liha kauttaaltaan marinadilla ja laita se paistopussiin. Yleensä peura menee kokonaan sen ampujalle, kun taas hirvi jaetaan jahtiin osallistuneiden kesken. Yllä eron huomaa valmiin annoksen ja raakojen pihvien välillä, ikävä kyllä.

Next

Metsästysblogi, riistareseptit

peuran liha

Kaupan rieskat ovat ihan eri tavaraa. Kaksikielisen perheen yksikielinen, mutta monimielinen äiti ja fammu, hetkittäin roihuava kansankynttilä, kirjuuttelee omaksi ilokseen entisestä, nykyisestä ja tulevasta Kokkolasta. Ohrareska käy hyvin, jos on lappilaisella tyylillä tehty. Minulle ruokabloggaus tuottaa vähemmän postauksia tähän aikaan vuodesta juuri siksi, etten ennätä ottamaan kaikista ruoista valokuvia niinä harvoina aurinkoisina hetkinä. Lisää enemmän nestettä, jos haluat kunnon liemen. Tuota jälkkäriä laitan vain jos tulee vieraita, yksin ollessani leipäjuusto joutaa kahviin. Selkärangasta poistetaan ensimmäisenä ulkofileet, jotka irrotetaan rangan molemmin puolin.

Next

Riistalihapullat

peuran liha

Hirvenlihan maku muistuttaa naudanlihaa ja sitä voi valmistaa ruuaksi naudanlihan tavoin. Lammas kaipaa peittomakuja päälleen, ei muut lihat. Liha kannattaa käyttää ennen seuraavan metsästyskauden alkua. Totaalinen hurahdus ruoanlaittoon ja kuvaamiseen alkoi muutama vuosi sitten. Pitkään säilytettynä lihan laatu huononee, mutta vaaraa terveydelle ei kuitenkaan aiheudu.

Next

Riistalihapullat

peuran liha

Paista kunnes saat halutun kypsää lihaa. Halusimme sunnuntaipöydän kruunuksi koko kauriin takajalan ja minä kutsun sitä kinkuksi. Jukka Viitaniemi kommentoi, että raakakypsytys tekee lihasta mureaa. Peuran jauhelihapihvit 600 g peuran jauhelihaa 1 dl kermaa 1 dl Pofiberiä tai korppujauhoja 1 kananmuna 1 sipuli silputtuna 0,5 dl timjamia silputtuna 1 tl maustepippuria 1 tl suolaa 0,5 tl valkopippuria 0,5 tl muskottipähkinää pienelle lautaselle: tilkka öljyä tai kylmää vettä käsien kostuttamiseen Sekoita kerma, Pofiber ja kananmuna. Suolakurkku ei kyllä meillä kuulunut missään tapauksessa käristyksen viereen. Nyt ne pääsevät lihapullien sisään yhdessä pinaatin kera.

Next

Pehmeän punertavaa peurapaistia

peuran liha

Kotiin tuliaisina saimme peuran jauhelihaa ja graavattua siikaa. Sen voi tarjota joko salaattipedillä tai sellaisenaan. Sitten se viedään lahtivajaan ja nyljetään. Vasojen maksaa voi käyttää kohtuudella. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Näihin peuran jauhelihapihveihin voi laittaa ruokalusikallisen huhmareessa murskattua katajanmarjaa.

Next

Peurasta saa maukasta, kun muistaa poistaa rasvan

peuran liha

Niiden metsästys vapautui vuonna 2005 luvanvaraisuudesta. Lihaprosentti kaikissa makkaroissa, ryynimakkaroita lukuunottamatta, yli 80 %. Klikkaa laajentaaksesi no huh siksi kun rosmariinit, tinjamit, oliiviöljyt, peittävät kauriin lihan maun alleen täysin. Lammas kaipaa peittomakuja päälleen, ei muut lihat. Päivä nro 1: Sula kinkku ensin uimaan todellakin reilusti oliiviöljyyn, ja paljon rosmariinia ja timjamia. Vaikka Suomessa kaadetaan vuosittain noin 40 000 peuraa, edelleenkään kaikki eivät pidä peuranlihaa minään. Suomessa syötiin hirven- ja peuranlihaa vuonna 2014 noin 1,1, kiloa henkeä kohti.

Next

Riistaa riittää

peuran liha

Lihat myymme tuoreena suoraan leikkaamosta tullessa. Riista maustetaan niin, että maut ovat sopusoinnussa. Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista paistin pinta voissa nopeasti niin, että lihan syyt menevät kiinni. Vähärasvainen liha säilyy hyvin pakkasessa. Kaikki lihat makkaroissa ovat Perkkiön tilan tuotantoa! Ja rosepippuria hieman, ja hippunen suolaa, tämä siis paistopussi nro 1:ssä.

Next