Ut å stjele hester. Tones bokmerke 2019-11-21

Ut og stjæle hester (2019) ✔️Norsk drama

ut å stjele hester

De enorme kreftene i vinden og vannet. Men når Per Pettersons nyeste roman Ut og stjæle hester er ferdiglest, sitter jeg likevel med følelsen av at Dickens var med oss hele veien. Det siste vet ikke Trond noe om, for ennå forstår han ikke helt. Ved hjelp av få rutiner prøver han å bygge seg et nytt liv, så enkelt at han kan holde det ut. He is 15 years old that summer.

Next

«Ut og stjæle hester» vann pris i Berlin

ut å stjele hester

Han føler ikke skyld, bare savn. Det blir det bra filmar av, flirer Skarsgård. Det de gjør, er å fylle ut med egne følelser og meninger og antakelser, og de komponerer et nytt liv som har fint lite med ditt å gjøre, og dermed går du trygg. Petterson har motteke fleire internasjonale bokprisar for romanen. Tej istej, s ktorou sa Trondov otec chystal stráviť celý svoj život.

Next

Ut og stjæle hester « NRK Filmpolitiet

ut å stjele hester

Den dyktige , som lager , lykkes imidlertid med mye annet, inkludert de finstemte overgangene mellom fortid og nåtid, og de forskjellige nivåene av refleksjon i disse. Med mor og søster i byen, setter de to seg på toget til Elverum, og derfra kjører de buss. Men siden det var lenge siden jeg leste den, kjøpte jeg denne utgaven 2008 av Bokklubben som inneholder bilder av kunstneren Håvard Vikhagen for kun femti kroner! Filmen er regissert av Hans Petter Moland, og i hovedrollene finner vi Stellan Skarsgård, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Bjørn Floberg og Danica Curcic. Båndene er ikke alltid like tydelige, men når Per Petterson fører to gamle menn inn i samme kjøkken mens snøen laver ned utenfor og de ikke har noe å snakke om, kan du være ganske sikker på at det i virkeligheten er akkurat det de har. Det gode, på tross av alt som er vondt. Bolo to v lete, Trond mal vtedy 15 rokov a bolo to práve to leto, kedy ho jeho otec pripravoval niesť bremeno svojej nadchádzajúcej zrady a zmiznutia.

Next

Ut og stjæle hester

ut å stjele hester

Om moren til Lars, som var både vakker, modig og nevenyttig, og broren hans, Jon, som glemte å sikre geværet, og Frans , som var den som fortalte Trond om hvorfor faren hans forsvant i lange perioder fra familien i Oslo under krigen. During the trip they find some of the timber caught on a snag in the river and through Trond's efforts are able to free it. Han oppdager en nabo, en mann han kjente sommeren 1948. I fem av filmane har Skarsgård vore med, heilt sidan «Kjærlighetens kjøtere» i 1995. He uses the cabin for two years.

Next

Ut og stjæle hester

ut å stjele hester

Out Stealing Horses has double meanings and two sets of twins. It was selected to compete for the at the. «Ut og stjæle hester» har norsk premiere 8. That is disappointing to some readers, I know. Men klarer han å fange mannen som står så alene midt i denne naturen? Men det er veldig kult å jobbe likevel.

Next

Tones bokmerke

ut å stjele hester

Men ikke helt, for ennå er han barn, og ennå er han pappas gutt, den eneste i familien som blir invitert med når pappaen skal tilbringe sommeren i seterhytta. Følg oss på facebook og instagram: Året er 1999. Og det er nødvendig, særleg i eit så pass riskikofylt materiale som dette. Their father goes to get their mother and brings her home from Innbygda. Men også den sommeren Trond ble voksen og kjente på lukten av en kvinne han ønsket å være nær; den samme kvinnen faren ønsket å dele livet sitt med. De færreste av de 300 000 som har gjort Pettersons bok til folkelesning vil tenke at filmen «erstatter» romanen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser husk at det er lett å bli misforstått.

Next

«Ut og stjæle hester» blir film

ut å stjele hester

I dette har Moland lykkes. Tehdy v létě bylo Trondovi čerstvých patnáct let a netušil, že jeho otec ho donutí nést břemeno jeho zrady a zmizení… Bylo to léto, kdy Trond dospěl a ucítil vůni ženy, po které toužil. Stellan Skarsgård har vore ute ei vinternatt før. Fikk publikumsprisen på Berlin-festivalen og ble Nominert til Gullbjørnen for samme film. Moland på si side trur han blir modigare av å ha med rutinerte Skarsgård, nettopp fordi han kjenner han så godt: — Det å lage film er jo på sett å vis ei slags utforsking av nytt materiale, og det å få jobbe i lag med folk ein trivst med fører til at ein kanskje vågar å gå djupare inn i stoffet enn ein elles ville. Det er her «Ut og stjæle hester», filmen, nok må se seg slått av «Ut og stjæle hester», boken. Hvorfor lar Per Petterson sin hovedperson være så opptatt av nettopp ham? Sander har flyttet ut på landsbygda for å leve sine siste år i perfekt isolasjon.

Next

Ut og stjæle hester

ut å stjele hester

Ut og stjæle hester kommer på kino 8. Filmen er regissert av Hans Petter Moland. Začiatkom zimy zistí, že má suseda, ktorého spoznal už v roku 1948. But for me it shows the strength of art. Den sommeren han for første gang kjente nærheten av en kvinne. I timevis innover mot svenskegrensa, til siste holdeplass og farens andre liv. That will only look awkward.

Next

Out Stealing Horses

ut å stjele hester

Jon Ranes formidler den unge Tronds brutale oppvåkning med godt, nyansert og ektefølt spill. Ikke minst: De ekstatiske passasjene om hardt fysisk arbeid. . Frå venstre: Stellan Skarsgård, regissør Hans Petter Moland, Jon Ranes, Danica Curcic, Bjørn Floberg og Tobias Santelmann. Men innimellom kan tonen bli veldig direkte og ganske brutal: — Det går fint. S příchodem zimy přišel na to, že má souseda, muže, kterého znal v dávném roce 1948.

Next